Rick Nicolet

CV IMDB

Rick Nicolet studeerde in het seizoen 1966/1967 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Daarvoor volgde zij twee jaar lang de mimeopleiding van Frits Vogels.

Na de Theaterschool speelde Rick voornamelijk repertoiretoneel bij gezelschappen als het Rotterdams Toneel, de Nederlandse Comedie, de Haagse Comedie en de Noorder Compagnie. Rick speelde voorstellingen als Romeo en Julia, Twintig Jaar Later, Andromache, Kinderen van een Mindere God en Schrijf me in het Zand.

Daarna is ze meer uiteenlopende rollen gaan spelen. Zo speelde ze in De Jantjes, Gouwe Handjes en Barones; alle 3 van Van Den Ende Theaterproducties. Maar ook in Maria Stuart van het Nationale Toneel, De Tweeling, Het Geheugen van Water (DeLaMar, regie Antoine Uitdehaag) en in Route 66 van Stichting Beeldenstorm. Voor deze laatste werd zij genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Bij het grote publiek kreeg Rick vooral bekendheid door haar rol in de televisieserie Vrouwenvleugel. Rick had de hoofdrol in de televisiefilm Altijd Yours/voor Never van Paula van der Oest. Zowel voor deze rol, als voor haar rol in de televisiefilm De Aanklacht werd Rick genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Actrice.

Daarna was Rick te zien in Maria’s Vermogen van Froukje Tan, en in de serie Rembrandt en ik. Ze speelde Wilhelmina in Bernhard, Schavuit van Oranje en in de internet productie de Alzheimer Experience, onder regie van Paula van der Oest. De afgelopen jaren speelde Rick een terugkerende rol in de populaire televisieserie Dokter Deen. Ze speelde ook gastrollen in onder meer Smeris, Draadstaal en Bureau Raampoort. Ook speelde ze in twee NTR Kort! films: Stand-by-me en Spotters.

Op het witte doek schitterde Rick onder meer in Kruimeltje, De Dominee, De Sportman van de Eeuw, Ik Omhels Je Met Duizend Armen en Sonny Boy. In 2014 speelde ze in de succesvolle en internationaal bekroonde speelfilm Spijt! van Dave Schram, en in de met een Gouden Film bekroonde thriller Daglicht van Diederik van Rooijen. In 2016 was Rick te bewonderen in de intrigerende oorlogsfilm Riphagen.

In 2017 was Rick te zien in het vierde seizoen van Dokter Deen en in de serie Het geheime Dagboek van Hendrik Groen.

All Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency