Vincent Croiset

CV IMDB

Nadat Vincent in 1998 afstudeerde aan de Toneelschool in Amsterdam, speelde hij bij diverse theatergezelschappen waaronder De Appel, Het Toneel Speelt, Ro Theater en het Nationale Toneel. Ook speelde hij diverse malen mee in openluchtvoorstellingen van Het Amsterdamse Bos Theater.

Daarna volgden voorstellingen als Treinen Kunnen Keren, De Batavia, Karakter en Eline Vere van Hummelinck Stuurman en De Ingebeelde Zieke van de Utrechtse Spelen. Bij Stage Entertainment speelde hij in One Flew Over the Cuckoo’s Nest en Moeder Courage. Ook was hij te zien in Terug naar de Kust van Bos Theaterproducties. Onder regie van Antoine UitdeHaag speelde hij in Het Geheugen van Water en Bedscènes in DeLaMar in Amsterdam.

Naast zijn theaterwerkzaamheden is Vincent ook regelmatig te bewonderen in diverse televisieseries. Zo speelde hij gastrollen in onder meer Keyzer & De Boer Advocaten en Gooische Vrouwen. In 2009 en 2010 had hij een vaste bijrol in de Net5 serie Verborgen Gebreken. In 2011 was hij te zien in de serie Hart tegen Hard. En in Beatrix, Oranje onder Vuur speelde hij een jonge Ruud Lubbers. Daarnaast was hij een van de vaste karakters in het satirische sketch-programma Wat Als?

Daarna was hij te zien in series als Flikken Maastricht, Dokter Tinus, Freddy, Leven in de Brouwerij en Noord Zuid. In 2014 speelde hij een vaste rol in de jeugdserie Het Verborgen Eiland en (gast)rollen in Dokter Deen, Moordvrouw, Heer & Meester en Rechercheur Ria.

In 2015 was er een hoofdrol voor Vincent weggelegd in de serie Gouden Bergen.

Ook speelde hij hoofdrollen in de telenovelle Bon Bini Beach en in de telefilm Het Zwijgen. In 2012 was Vincent te zien in de speelfilm De Groeten van Mike!

In 2016 tourde Vincent door het land met Hartstocht, een thriller onder regie van Gerardjan Rijnders. Op televisie was hij in 2017 te bewonderen in de series Jeuk en Mannentester en speelt Vincent de rol van chirurg Jacob in de populaire ziekenhuisserie CMC. In 2018 is hij in de theaters te zien met de thrillerkomedie Wijn en in het najaar in de literaire klassieker Van de Koele Meren des Doods.

Stemfragmenten

Voicereel Vincent Croiset 2018All Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency