Tim Murck

CV Website IMDB Facebook Twitter

Nadat Tim Murck de vooropleiding Theater aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten had afgerond, vertrok hij naar de Toneelschool in Arnhem. Toen hij daar in 2006 afstudeerde is hij naar New York afgereisd om daar Advanced Camera Acting workshops te volgen onder leiding van Bill Hopkins.

Tim verwierf bekendheid bij het grote publiek door zijn rol van Barry Hartveld in de NCRV jeugdserie Spangas. Na het enorme succes van de serie werd de film Spangas Op Survival gemaakt waarin Tim wederom de rol van Barry vertolkte. Ook heeft hij meegewerkt aan de driedelige VARA serie Den Uyl en de affaire Lockheed over het leven van Joop den Uyl, onder regie van Hans Hylkema. Tevens was Tim te zien in de succesvolle Net5 serie De Co-Assistent en speelde hij een van de hoofdrollen in de BNN serie Feuten en de film Feuten: Het Feestje.

Tim is een ware toneelspeler en heeft reeds prachtige rollen gespeeld bij diverse gezelschappen. Zo speelde hij in Jan Rap en z’n Maat onder regie van Peter de Baan, Romeo over Julia onder regie van Marcus Azzini en De Club samen met Tygo Gernandt, onder regie van Lucas de Man. Bij het Zuidelijk Toneel was Tim te zien in Utopia, bij Toneelgroep Oostpool in Eigen Bloed en bij het Nationale Toneel in Dat Smoel.

In 2012 en 2013 was Tim te zien in de romantische komedie Smoorverliefd, de speelfilm en tv-serie Bellicher: Cel en op het toneel in de voorstelling De Laatste Dans van Ilay den Boer.

Verder was hij te zien in de politieserie Bureau Raampoort en in 2016 in Heer en Meester. In 2017 was hij te zien in de Nederlandse dramaserie Meisje van Plezier.

Stemfragmenten

IxorgAll Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency