Mark Rietman

CV IMDB Facebook

Mark Rietman studeerde af aan de Toneelschool Amsterdam en heeft sindsdien een droomcarrière.

Als theateracteur speelde hij o.a. bij Toneelgroep Amsterdam, Het Toneel Speelt en Het Zuidelijk Toneel. Voor zijn rol in Raak me aan (2005, Het Toneel Speelt) won hij de Louis d'Or, de jaarlijkse prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke acteursrol. Ook werd hij genomineerd voor maar liefst vier Louis d’Ors, voor Strange Interlude (2003, Nationale Toneel), Het Wijde Land (2006, De Theatercompagnie), Ghetto (2009, Het Toneel Speelt) en Gekluisterd (2011, Het Nationale Toneel).

Daarnaast werkte hij als theaterregisseur bij Het Toneel Speelt, De Paardenkathedraal en Stage Holding.

De afgelopen jaren was hij bij Het Nationale Theater te zien in Race, Little Foxes, Een Helse Komedie, The Nation, De Hereniging van de twee Korea's, Ondine en De Revisor. Voor die laatste voorstelling werd Mark genomineerd voor de Arlecchino.

Mark is gelauwerd voor zijn rollen in diverse films en tv-series. Zo speelde hij hoofdrollen in Wilhelmina en I.C.. Van laatstgenoemde RTL-serie regisseerde hij bovendien drie afleveringen.

Voor zijn rol in Vuurzee ontving hij in 2010 een Academy Award en voor zijn rol van Kiet in Oud Geld ontving hij twee Gouden Beelden, in 1998 en 1999.

De afgelopen jaren was Mark op televisie te zien in series als Heer & Meester, De Jacht, Riphagen en Suspects.

Op het witte doek speelde hij rollen in Ober, De Verbouwing, Loenatik te gek!, Familieweekend, Brasserie Valentijn en Hartenstrijd.

In 2018 is Mark te zien in de films Mannen van Mars, Catacombe en Heer en Meester - de Film. Ook speelt hij een hoofdrol in de televisieserie Zuidas.

Voor Het Nationale Theater speelt Mark in seizoen 2018/2019 in We zijn hier voor Robbie en Amadeus. Tevens komen er in 2019 drie films met Mark uit: Bloody Marie, Penoza en April, May en June.

Komend seizoen is Mark wederom te zien in Amadeus en bij Bos Theaterproducties in Dangerous Liaisons.

Showreel

Stemfragmenten

ZorgAll Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency