Lottie Hellingman

CV IMDB Facebook

Lottie Hellingman speelde in vele toneel-en muziektheaterprodukties. Onder andere bij Orkater (Blackface), Het Amsterdamse Bos (Midzomernachtsdroom en Zomergasten), Matzer Theaterproducties (Eenzaamheid van de Priemgetallen en Everybody Happy i.s.m. Peter de Graef) en Sluysmans & van Warmerdam (Murderballads en Judee Sill).

Ook op beeld was zij veelvuldig te bewonderen. Ze won een Gouden Beeld voor Beste Actrice in IJs (2001), speelde hoofdrollen in Blauw Blauw, De Band en de telefilms Deining en Vakantie in Eigen Land. Op het witte doek was ze o.a. te zien in De Hel van ’63 en Lena. Voor haar rol in De Storm werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol.

Lottie presenteerde jarenlang Jules Unlimited en de Nationale Wetenschapsquiz. Ook spreekt ze regelmatig stemmen in voor o.a. De Smurfen, Happy Feet, The Muppets, Winnie The Pooh, Stuart Little, Cars III en Paddington.

Daarnaast speelde Lottie in diverse televisie-series, waaronder Gooische Vrouwen, Verborgen Gebreken, Dokter Tinus, Van God Los, Flikken Rotterdam, Moordvrouw en Flikken Maastricht.

In 2017 tourde ze samen met Peter de Graef met het stuk Twee Zielen, Drie Levens, Zes Mensen door België.

In 2018 is Lottie te zien in de reprise van Twee Zielen en in de voorstelling Het Pauperparadijs van Tom de Ket in Carré. Ook is ze te zien in de speelfilm Retrospekt van Esther Rots.

In 2019 speelt Lottie een rol in de familiefilm 100% Coco New York. Ook neemt ze een rol op voor de speelfilm Sonne van Jelle Nesna.

Showreel

Stemfragmenten

Voicereel Lottie Hellingman 2018All Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency