Juda Goslinga

CV IMDB Facebook

Juda Goslinga studeerde in 1998 af aan de Theaterschool in Amsterdam, waar hij zijn studie Kleinkunst combineerde met de Toneelschool. Na zijn studie speelde hij in diverse toneel- en muziektheaterstukken, gevolgd door bijzonder veel mooie rollen voor televisie en film.

Sinds 1998 speelt Juda bij verschillende gezelschappen, waaronder Growing up in Public (regie Don Duyns), Mugmetdegoudentand, Zuidelijk Toneel, Nieuw West (titelrol Spartacus), Theatergroep Max, Het Nationale Theater, Festival Oerol en De Parade.

Op televisie was Juda o.a. te zien in A’dam & Eva I, Penoza I, Van God Los II, De Geheimen van Barslet, Annie M.G., Arne Dahl (Zweedse Krimi), Danni Lowinski, Nieuwe Buren I & II, Alleen op de Wereld, Voetbalmeisjes, Klem en Meisje van Plezier (e.v.a.). Ook speelde hij een hoofdrol in de spannende politieserie Noord Zuid.

Ook speelde hij in televisie films als De Hoer en het Meisje (Under The Weight Of Clouds), Barbosa, Stella’s Oorlog, Skin en de korte films Chauffeur, Nachtkoorts en Raak (Gouden Beer Berlijn, 2006).

Op het witte doek schitterde Juda al in vele films. Zo speelde hij in 2013 een van de hoofdrollen in de openingsfilm van het IFFR, De Wederopstanding van een Klootzak. In het voorjaar van 2013 werd de telefilm Exit vertoond, die in hetzelfde jaar het Gouden Kalf voor Beste TV-drama won. In het psychologische drama Cornea speelde Juda een sterke hoofdrol, waarvoor hij de titel ‘beste acteur’ won op het Montelupo Film Festival. Daarnaast speelde hij rollen in Nova Zembla, De Heineken Ontvoering, Code Blue, Toegetakeld door de Liefde, My Queen Karo en Rundskop. In 2015 was hij te zien in de film Publieke Werken onder regie van Joram Lürsen en in 2016 in Onze Jongens van Johan Nijenhuis.

In 2017 speelde hij bij het Nationale Toneel, onder regie van Theu Boermans, in de beroemde tragedie Jeanne d’Arc en in dansthriller De Zaak Carmen.

In 2018 was hij te zien in de VPRO jeugdserie De Regels van Floor. In 2019 neemt hij rollen op voor de Vlaamse Netflix-serie Undercover en de jeugdserie Spangas. Ook is hij te zien in de speelfilms Baantjer: Het Begin van Arne Toonen, Instinct van Halina Reijn en Quo Vadis Aida van de Bosnische regisseuse Jasmila Zbanic.

Showreel

Voiceover commercial Roadguard

Stemfragmenten

NarrativeAll Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency