Jeroen van Koningsbrugge

CV Website IMDB Facebook Twitter Instagram

Jeroen van Koningsbrugge is een van de meest diverse acteurs van zijn generatie, zowel op het gebied van film en televisie als theater. Daarnaast is hij een succesvolle tv-persoonlijkheid, komiek, schrijver, producent, regisseur en singer/songwriter.

Op televisie heeft Jeroen een veelzijdig carrière. Hij was een geliefd 'Lama' in de improvisatieshow De Lama's, waarin hij zijn komische talenten voluit heeft laten zien. Hij werd vaste teamcaptain van de spelshow Ik hou van Holland van Linda de Mol. Ook speelde hij de rol van Jack in Iedereen is Gek op Jack, beiden uitgezonden door RTL.

In 2010 en in 2011 won hij de felbegeerde Zilveren Televizier Ster in de categorie Beste Televisiepersoonlijkheid.

Samen met goede vriend Dennis van de Ven bedacht en schreef Jeroen de succesvolle comedy sketch show Draadstaal (tevens bekend als Neonletters), waarin hij en Dennis gestalte geven aan verschillende typetjes.

Sinds 2014 speelt Jeroen de hoofdrol in de politieserie Smeris, waarvoor hij ook enkele afleveringen schreef en regisseerde. Eveneens is hij creatief producent van de door Pupkin geproduceerde serie. Het vijfde seizoen Smeris wordt in 2020 uitgezonden.

Op het witte doek speelde Jeroen de hoofdrol in de art-house film Links van regisseur Froukje Tan, die The Silver Meléliès won op het Lund Fantastik Film Festival. Voor zijn optreden in Loft won hij de prestigieuze Rembrandt Award voor Beste Acteur. Hoofdrollen volgden in Hemel op Aarde (Pieter Kuijpers), De Surprise (Mike van Diem) en Schone Handen (Tjebbo Penning). Voor de rol van Andries Riphagen in de film Riphagen (Pieter Kuijpers) ontving Jeroen de Zilveren Televizier Ster in de categorie Beste Acteur in 2017.

Dit jaar is Jeroen te zien in twee internationale speelfilms. Hij vertolkt de rol van Adolph Zuckor in Why not Choose love: A Mary Pickford Manifesto (Jennifer DeLia) en een Nederlandse hooligan in Spider-Man: Far From Home (Jon Watts).

Showreel

Stemfragmenten

SchipholticketsAlex AcademyDemoAll Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency