Janni Goslinga

CV IMDB Facebook

In 1995 studeerde Janni Goslinga af aan de Toneelschool in Amsterdam. Sindsdien is zij in vaste dienst bij Toneelgroep Amsterdam, waar ze vele mooie rollen vertolkte. Zij was daar onder meer te zien in Rouw Siert Electra, Perfect Wedding en Romeinse Tragedies, allemaal geregisseerd door Ivo van Hove. Verder heeft Janni gespeeld in A Streetcar Named Desire, Antigone – Kreon – Oidipous, Nora, Glenngarry Glen Ross, Zomertrilogie, Antonioni Project, Al Mijn Zonen, Othello, In Ongenade en Kreten en Gefluister. Voor haar rol in A Streetcar Named Desire ontving Janni in 2008 de felbegeerde Colombina.

Bij het grote publiek verwierf Janni bekendheid door haar rol als profiler in de politieserie Ernstige Delicten van de VARA, waarin ze drie seizoenen gespeeld heeft. Verder was ze in veel verschillende televisieseries te zien, waaronder Baantjer, Goede Daden bij Daglicht, Daar Vliegende Panters, Flikken Maastricht, Moordvrouwen en 4Jim. Ze speelde in diverse singleplays, zoals Kussen van Nicole van Kilsdonk, De Aanklacht van Pieter van Rijn en de telefilms Off Screen en Doodslag van Pieter Kuijpers, HannahannaH van Nicole van Kilsdonk en De Nieuwe Wereld van Jaap van Heusden. Ook speelde Janni een gastrol in het derde seizoen van de veelgeprezen hitserie Penoza.

Janni was op het witte doek te zien in Paul Verhoeven’s Zwartboek en in de speelfilm Hoe Overleef Ik...? van Nicole van Kilsdonk.

In 2016 speelde Janni in de tv-series Als de Dijken breken en Centraal Medisch Centrum. In 2019 waren de opnames voor het nog uit te zenden Keizersvrouwen en de eerste Nederlandse Netflix serie Ares.

Bij Toneelgroep Amsterdam is Janni in 2017/2018 te zien in Uit het leven van marionetten (regie Nanouk Leopold), De dingen die voorbijgaan, Kings of war (regie Ivo van Hove), Ibsen huis (regie Simon Stone) en Romeinse tragedies. In het seizoen 2018/2019 is ze te zien in Scènes uit een huwelijk, De dingen die voorbijgaan, Uit het leven van marionetten, Kings of war, Ibsen huis en De kersentuin (regie Simon McBurney). In seizoen 2019/2020 komt daar de nieuwe voorstelling Op Hoop van Zegen (regie Simon Stone) bij.

Showreel

Stemfragmenten

Voicereel Janni Goslinga 2018All Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency