Filip Peeters

CV Website IMDB Facebook

Filip Peeters, ondertussen al meer dan 120 TV- en filmtitels achter zijn naam, is als één van de weinige Vlamingen ook te zien geweest in een groot aantal internationale producties. In Nederland had hij in de beginjaren van zijn carrière rollen in o.a., de telefilm De Stilte van het Naderen, in de advocaten serie Pleidooi en in Baantjer en nadien in De Prins en het Meisje en Smeris. Ook speelde hij een belangrijke rol in het eerste seizoen van de veelgeprezen misdaadserie Penoza.

In Duitsland was Filip ook een aantal keer te bewonderen in de beroemde serie Tatort en speelde hij in een aantal Duitse films waaronder in 2001 Der Felsen onder regie van Dominik Graf, geselecteerd voor de officiële selectie van de Berlinale, in Baby van Phillipp Stölzl, 10 Sekunden en Tannöd.

Verder was hij te zien in Die Frau vom Checkpoint Charlie, Ein Langer Abschied, Pass Gut Auf Ihn Auf, Leben Ware Schön van Kai Wessel en in 2014 Grzimek in een regie van Roland Suso Richter.

Ook in Frankrijk werkte hij met verschillende regisseurs zoals Philippe Lioret en Joachim Lafosse.

Niet alleen in het buitenland maar ook in Vlaanderen verwierf hij grote bekendheid met zijn rol in de televisie serie Recht op Recht. In 2006 ontving Filip op het Internationaal Filmfestival van Montreal de prijs voor beste acteur voor zijn rol in de film De Hel van Tanger.

Hiernaast speelde Filip de hoofdrol in de succesvolle thriller Loft (2008) en in datzelfde jaar volgden Soeur Sourire van Stijn Coninx en kort nadien Dossier K. Meer recent speelt Filip in de speelfilm Brasserie Romantiek (2012) en als Paul Gerardi in de tv-serie Salamander (2013), die als eerste Vlaamse tv-serie ooit aan de BBC verkocht werd en in tientallen andere landen.

Ondertussen heeft hij ook meegespeeld in de met een Golden Globe genomineerde TV-serie The Missing, het Noorse drama Occupied en de internationale TV-serie The Team.

In de afgelopen jaren was Filip in Nederlandse bioscoop te zien in de familiefilm Briefgeheim (2010), de romantische komedie Smoorverliefd (2013) en het coming-of-age drama Hemel op Aarde (2013). In 2015 was Filip in de bioscoop te zien in Michiel de Ruyter.

Showreel

Stemfragmenten

PantonOceadeAll Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency