Selin Akkulak

CV IMDB Facebook

Selin Evani Akkulak (24 oktober 1996) werd geboren in Den Haag en begon al op jonge leeftijd met het ontwikkelen van haar passies: acteren en zingen. Haar afkomst is een mix tussen Koerdisch, Armeens, Hindoestaans en Nederlands. Vanaf haar 9e volgde zij toneellessen en naast haar VWO opleiding zat ze in een speciaal vijfjarig theatertraject, een samenwerking tussen Dalton Den Haag en jeugdtheaterschool Rabarber.

Selin maakte haar professionele acteerdebuut op haar 12e met een vaste rol in jeugdserie ‘Vrijland’ op NPO 3. Hierna speelde zij onder andere in de serie ‘Verborgen Verhalen’ en in muziek- filmproject ‘Track Your Sound’. In 2015 had zij een grote rol in de filmhuisfilm ‘Mama Help Me’ van Paul Ruven. Ook vertolkte Selin de rol van Ilse in de musical ‘Spring Awakening’ van het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Vanaf haar 11e volgde Selin zanglessen bij Ready To Play. Daarna werd zij intensief gecoacht door zangcoach Franky McCoy, een Amerikaanse soul zangeres. Selin heeft op diverse gelegenheden en festivals gezongen, waarbij zij zichzelf vaak begeleidde op de piano. Ze won in 2012 de Street Life Awards en kreeg een eerste prijs bij het Held Zonder Geweld Festival met haar zelfgeschreven nummer over huiselijk geweld.

Momenteel is Selin actrice bij toneelgroep DOX, een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars. Met haar toneelgroep stond zij onlangs (april 2017) op het Tweetaktfestival met de performance voorstelling ‘Building’ onder regie van Carole van Ditzhuyzen en Aitana Cordero.

Showreel

Stemfragmenten

Stemdemo © The AmbassadorsAll Stars Agency

Keizersgracht 630
1017 ER Amsterdam
info@allstarsagency.nl
+31 (0)20 - 4213669


Contactpersonen

Andrea Kleverlaan
andrea@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 23135187

Britt Colegem
britt@allstarsagency.nl
+31 (0)6 - 16476446

Facebook - All Stars Agency Instagram - All Stars Agency Twitter - All Stars Agency